KURJENLINNAN PIHA

Toimiva arki puiston ja historiallisen miljöön katveessa

Kupittaan ja Kurjenmäen taitekohdassa sijaitseva As Oy Turun Kurjenlinnan Piha tarjoaa viihtyisää asumista keskellä kaupunkia, mutta kuitenkin lähellä vehreää ympäristöä. Taloyhtiö sijaitsee puiston ja kauniin historiallsen miljöön katveessa suojassa liikenneväyliltä, vaikka sijainti on keskeinen. Kurjenmäen alue on historiallisesti mielenkiintoinen kokonaisuus, jonka nykymuotoinen rakentaminen on alkanut jo 1890-luvulla. Alueen maisemaan kuuluvat yhä vanhat historialliset sairaalarakennukset, jotka ovat peräisin 1800-luvun ja 1900-luvun taitteesta.

Kurjenmäen alue kiinnittyy luontaisesti kaupungin keskustaan. Kupittaan citymarketin palvelukeskus sijaitsee lyhyen kävelyetäisyyden päässä kotiovelta. Kupittaan puiston vapaa-ajan ja urheilun keskukseen matkaa on vain puoli kilometria. Matkaa yliopistokampukselle ja Kupittaan Tiedepuistoon kertyy puolestaan noin 1-1,5 km. Ydinkeskustan syke löytyy läheltä, sillä Aurajoki virtaa 1 km päässä ja kauppatorillekin matkaa on vain 1,5 km. Keskeisestä sijainnista huolimatta luonto ja rauhalliset lenkkeilymaastot löytyvät yhtä lailla kotioven tuntumasta. Matkaa Luolavuoren ulkoilualueelle on vain vajaa kilometri.

Taloyhtiön sijainti on loistava sekoitus puistomaista rauhaa piilossa katselta, ja samalla kertaa sijainti, jossa painottuvat lähellä sijaitsevat palvelut ja erinomaiset liikenteelliset yhteydet. 

Julkisen liikenteen yhteydet alueella ovat erinomaiset. Lähin bussipysäkki löytyy taloyhtiön läheisyydestä Kaskentieltä ja fölifillaritkin ovat helposti saavutettavissa. Kupittaan rautatieasemalle matkaa kertyy vajaa 1,5 km.

Taloyhtiö on yksityisrahoitteinen taloyhtiö, jossa Lituasunnoilla on omistuksessaan useita vuokrakoteja. Taloyhtiö on Schauman Arkkitehdit Oy:n suunnittelema ja Peab Oy:n rakentamana. Asuntojen suunnittelussa on haluttu korostaa sujuvaa arkea ja valoisuutta, joka syntyy isojen ikkunoiden ja selkeälinjaisten pohjakuvien kautta. Lasitetut parvekkeet ovat isoja, ja tarjoavat oman kaupunkikeitaan, jossa voit iloita viipyillen viilenevistä illoista. Osassa asunnoista valoisuutta on haettu ranskalaisilla parvekkeilla, mahdollistaen aamukahvit eurooppalaiseen tapaan kotikeittiöstä nauttien.

Materiaalit Lituasuntojen omistamiin asuntoihin on valittu huolella, ja pohjapiirustusten toimivuuteen on pyritty kiinnittämään erityistä huomiota. Kaikissa asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys, mikä takaa asumismukavuuden myös talvikylmällä. Kylpyhuoneet ovat tilavia ja osassa asunnoistamme on myös sauna.

Taloyhtiön alue on haluttu pitää vehreänä. Taloyhtiön autopaikoitus on toteutettu kellaripaikoituksena, jonka kattorakenne on piha-alueiden osalta toteutettu kauniina viherkatto-alueina. Naapurien kanssa yhteinen lasten leikkialue on toteutettu kauniiksi puistikomaiseksi alueeksi. Koska taloyhtiö sijiatsee kaupungin keskeisellä alueella, on kevyenliikenteen hyödyntämistä haluttu edesauttaa rakentamalla tilavat pyöräsäilytystilat.

Taloyhtiön tiedot

Taloyhtiön nimi
As Oy Turun Kurjenlinnan Piha
Osoite
Kurjenmäenkatu 8
Rakennusvuosi
2020
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kerroksia
6
Asuinhuoneistoja
50
Hissi
Kyllä
Yhtiön yhteiset tilat
Ulkoiluvälinevarasto, huoneistokohtaiset irtainvarastot, väestönsuoja
Taloyhtiössä on sauna
Ei
Isännöitsijä
Turun Talohuolto Oy
Kiinteistön hoito
Kiinteistöhuolto J. Rusanen Oy
Antenni
Kaapeli-TV
Energialuokka
B
Taloyhtiön kuvaus
Yhtiö sijaitsee Kurjenmäessä Kupittaan palvelualueen läheisyydessä kauniissa,vehreässä ja historiallisessa miljöössä. Läheltä löytyvät kaikki keskeiset palvelut ja erinomaiset julkisenliikenteen yhteydet tekevät kaupungin eri toiminnot saavutettaviksi. Taloyhtiö on haluttu suunnitella moderniksi ja kauniiksi kokonaisuudeksi, jossa arki on sujuvaa. Asuntojen materiaalivalintoihin ja tilaratkaisuihin on pyritty kiinnittämään erityistä huomiota asukasta ajatellen.