KURJENLINNAN PORTTI

Koti kauniissa keskustassa

Kupittaan ja Kurjenmäen taitekohdassa sijaitseva As Oy Turun Kurjenlinnan Portti tarjoaa viihtyisää asumista keskellä kaupunkia, mutta kuitenkin lähellä vehreää ympäristöä. Kurjenmäen alue on historiallisesti mielenkiintoinen kokonaisuus, jonka nykymuotoinen rakentaminen on alkanut jo 1890-luvulla. Alueen maisemaan kuuluvat yhä vanhat historialliset sairaalarakennukset, jotka ovat peräisin 1800-luvun ja 1900-luvun taitteesta. Lue lisää Kurjenmäen historiasta täältä.

Kurjenmäen alue kiinnittyy luontaisesti kaupungin keskustaan. Kupittaan citymarketin palvelukeskus sijaitsee lyhyen kävelyetäisyyden päässä kotiovelta. Kupittaan puiston vapaa-ajan ja urheilun keskukseen matkaa on vain puoli kilometria. Matkaa yliopistokampukselle ja Kupittaan Tiedepuistoon kertyy puolestaan noin 1-1,5 km. Ydinkeskustan syke löytyy läheltä, sillä Aurajoki virtaa 1 km päässä ja kauppatorillekin matkaa on vain 1,5 km. Keskeisestä sijainnista huolimatta luonto ja rauhalliset lenkkeilymaastot löytyvät yhtä lailla kotioven tuntumasta. Matkaa Luolavuoren ulkoilualueelle on vain vajaa kilometri.  

Julkisen liikenteen yhteydet alueella ovat erinomaiset. Lähin bussipysäkki löytyy heti taloyhtiön läheisyydestä Kaskentieltä ja fölifillaritkin ovat helposti saavutettavissa. Kupittaan rautatieasemalle matkaa kertyy vajaa 1,5 km. 

Taloyhtiö on Schauman Arkkitehdit Oy:n suunnittelema ja Peab Oy:n rakentamana. Peab Oy:n esittelyvideo taloyhtiöstä löytyy youtubesta. Asuntojen suunnittelussa on haluttu korostaa sujuvaa arkea ja valoisuutta, joka syntyy isojen ikkunoiden ja selkeälinjaisten pohjakuvien kautta. Lasitetut parvekkeet ovat isoja, ja tarjoavat oman kaupunkikeitaan, jossa voit nauttia viipyillen viilenevistä illoista.

Asuntojen suunnittelussa lähtökohtana ovat olleet toimivat ja valoisat huonetilat sekä tilaviksi mitoitetut parvekevyöhykkeet, joihin huoneistojen pääasialliset asuintilat aukeavat suurista ikkuna- ja lasiovipinnoista.

Joonas Kanerva & Janne Helin, Schauman Arkkitehdit Oy

Materiaalit Lituasuntojen omistamiin asuntoihin on valittu huolella, ja pohjapiirustusten toimivuuteen on pyritty kiinnittämään erityistä huomiota. Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys, mikä takaa asumismukavuuden myös talvikylmällä. Kylpyhuoneet ovat tilavia ja osassa asunnoistamme on myös sauna.

Taloyhtiön alue on haluttu pitää vehreänä. Taloyhtiön autopaikoitus on toteutettu kellaripaikoituksena, jonka kattorakenne on piha-alueiden osalta toteutettu kauniina viherkatto-alueina. Naapurien kanssa yhteinen lasten leikkialue on toteutettu kauniiksi puistikomaiseksi alueeksi. Koska taloyhtiö sijiatsee kaupungin keskeisellä alueella on kevyenliikenteen hyödyntämistä haluttu edesauttaa rakentamalla tilavat pyöräsäilytystilat. 

Kotiportti Kurjenmäessä toivottaa asukkaat tervetulleiksi ja kehottaa viihtymään.

 

Taloyhtiön tiedot

Taloyhtiön nimi
As Oy Turun Kurjenlinnan Portti
Osoite
Kurjenmäenkatu 8, 20700 Turku
Rakennusvuosi
2020
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kerroksia
6
Asuinhuoneistoja
55
Hissi
Kyllä
Yhtiön yhteiset tilat
Ulkoiluvälinevarasto, huoneistokohtaiset irtainvarastot, väestönsuoja
Taloyhtiössä on sauna
Ei
Isännöitsijä
Turun Talohuolto Oy
Kiinteistön hoito
Kiinteistöhuolto J. Rusanen Oy
Antenni
Kaapeli-TV
Energialuokka
B
Taloyhtiön kuvaus
Yhtiö sijaitsee Kurjenmäessä Kupittaan palvelualueen läheisyydessä kauniissa ja vehreässä miljöössä. Läheltä löytyvät kaikki keskeiset palvelut ja erinomaiset julkisenliikenteen yhteydet tekevät kaupungin eri toiminnot saavutettaviksi. Taloyhtiö on uusi ja se on haluttu suunnitella moderniksi ja kauniiksi kokonaisuudeksi, jossa arki on sujuvaa. Asuntojen materiaalivalintoihin ja tilaratkaisuihin on pyritty kiinnittämään erityistä huomiota asukasta ajatellen.